Β. Λεβέντης: «Παρά φύσιν σύζευξη» η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

«Παρά φύσιν σύζευξη» χαρακτήρισε τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης αμφισβητώντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα του σχήματος. Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «με τη σεμνότητα και το ήθος που θα φέρουμε, ο λαός θα καταλάβει ότι έπρεπε να μας δώσει περισσότερες έδρες» και πρόσθεσε ότι «η Ένωση Κεντρώων δεν θέλει λάφυρα ή υπουργεία και δεν θα συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα» καθώς εκτιμά ότι ο λαός επιθυμεί οικουμενική κυβέρνηση.

Παράλληλα υποστήριξε πως η νέα κυβέρνηση θα καταρρεύσει σύντομα, εάν ερμηνεύσει την ετυμηγορία του λαού ως επιβράβευση και ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα συναινέσει στην ψήφιση εφαρμοστικών νόμων ζητώντας αλλαγή στο μείγμα των μεταρρυθμίσεων.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι θα συμφωνήσει μόνο για εκμίσθωση γης για 30 έτη και όχι πώληση, ενώ συμφωνεί επί της αρχής με την πώληση ζημιογόνων επιχειρήσεων. Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε ότι θα ψηφίζει νόμους που θεωρεί θετικούς για την χώρα.