Guardian: Θα είναι η Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση;

Η Χρυσή Αυγή, τα υψηλά ποσοστά που φαίνεται να συγκεντρώνει, τουλάχιστον με βάση τις δημοσκοπήσεις, αλλά και το ενδεχόμενο να βρεθεί στη θέση του τρίτου κόμματος ή ακόμη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περίπτωση που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεργαστούν μετεκλογικά, αναλύει σε εκτενές άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Η ΧΑ είναι η πιο επικίνδυνη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη καθώς έχει αναπτύξει αντιμνημονιακό λόγο σε μία χώρα που δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση τα τελευταία χρόνια και εκμεταλλεύεται την προσφυγική κρίση προκειμένου να αναπτύξει τα ρατσιστικά επιχειρήματά της» επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του skai.gr

«Με το σύνθημα ότι είναι ‘η μόνο εθνικιστική λύση’ οι ακροδεξιοί καταγράφουν ποσοστό από 5,5% έως 7%, την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δίνουν μάχη στήθος με στήθος» σχολιάζει η Guardian.

«Φοβάμαι. Για πρώτη φορά δεν έχουμε καμία εικόνα για το τι θα φέρουν οι εκλογές» τονίζει χαρακτηριστικά η Φωτεινή Πιπιλή στη βρετανική εφημερίδα. «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η ΧΑ θα πάει καλά, και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για κάθε σοβαρό άνθρωπο» προσθέτει η πρώην βουλευτής της ΝΔ.

«Το πρόσφατο πρόγραμμα διάσωσης, ανεξάρτητα από την οικονομική αξία του και τις ρεαλιστικές επιταγές του, δίνει στην ΧΑ την ευκαιρία να διευρύνει την υποστήριξή της, καθώς οι ηγέτες της θα πλασαριστούν ως οι μόνοι ηθικοί αντίπαλοι της λιτότητας», δηλώνει από την πλευρά του ακτιβιστής της Human Rights First.

Αυτό που απασχολεί πολλούς Έλληνες είναι ότι οι εξτρεμιστές, τους οποίους τα συστημικά ΜΜΕ τους έχουν αγνοήσει και έχουν κρατηθεί έξω από τον πολιτικό διάλογο, έχουν ήδη φτάσει τόσο μακριά, σημειώνει το ρεπορτάζ.