Π. Λαφαζάνης: «Τα ψηφοδέλτια καταρτίστηκαν με δημοκρατικές διαδικασίες»

Απαντήσεις στις κατηγορίες που δέχεται εξ’ αριστερών του για τον τρόπο που καταρτίστηκαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας, έδωσε σήμερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας με νόημα ότι δεν διόρισε κανέναν στα ψηφοδέλτια και όλα έγιναν με δημοκρατικές διαδικασίες στις τοπικές συνελεύσεις. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε πως περίπου 17 οργανώσεις και κινήσεις της Αριστεράς συνεργάζονται με τη Λαϊκή Ενότητα, ωστόσο όμως δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί μιλούν για το μέλλον και όχι για το τώρα και πρόσθεσε πως «εμείς έχουμε πρόγραμμα ριζοσπαστικό που να απαντάει στο σήμερα».

Κληθείς να σχολιάσει την πολιτική του ΚΚΕ ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «το ΚΚΕ θέλει να ρίξει τον καπιταλισμό ευχαρίστως να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια, αρκεί να μπορεί να πραγματοποιηθεί ρεαλιστικά. Αν θέταμε αυτόν τον στόχο στην εκλογική εκστρατεία δεν θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στη συγκυρία και δεν θα συσπειρώναμε τον κόσμο που θα δώσει διέξοδο στη χώρα» και επανέλαβε για ακόμη μια φορά την πολιτική του κόμματός του που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ακύρωση των μνημονίων, την παύση της λιτότητας και τη στήριξη των μισθών και των συντάξεων.

Αναφερόμενος στην νεολαία, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας σημείωσε πως «οι νέοι θα πρέπει να πάρουν τη σκυτάλη και να βγουν μπροστά. Αυτοί ήταν πάντα πρωτοπόροι. Ελπίζουμε στην αφύπνιση των νέων που θα φέρει κάτι πολύ αναζωογονητικό για τον τόπο» και χαρακτήρισε σάπιο το σύστημα που εφαρμόζουν κάποια κόμματα που δεν ακολουθούν συλλογικές διαδικασίες καθώς ο επικεφαλής ενός κόμματος θα πρέπει να είναι πρώτος ανάμεσα σε ίσους.