Spiegel: Αμφισβητεί η ΝΔ το ύψος των πολεμικών αποζημιώσεων που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αμφισβητεί η Νέα Δημοκρατία το ποσό των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων που ανακοίνωσε τον Απρίλιο η απερχόμενη κυβέρνηση, όπως υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σε άρθρο του με τίτλο «Οι Έλληνες συντηρητικοί αμφισβητούν το ποσό των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων». Η κυβέρνηση του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο, ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα ανέρχονται στο ποσό των 278 δισ. ευρώ, βασιζόμενη στους υπολογισμούς που είχε κάνει μια κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία εξέτασε το θέμα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να μην συμφωνεί με αυτό το ποσό, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα» ενώ ο Πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης φέρεται να δήλωσε ότι «το όλο θέμα χρήζει νέας προσέγγισης. Στον τρέχοντα υπολογισμό και τις εκτιμήσεις υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα».

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει, πάντως, ότι η Ν.Δ. εξακολουθεί να θεωρεί ανοικτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αν και δεν θεωρεί ότι οι απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν αποδεκτές από το Βερολίνο.Καταλήγοντας το Spiegel σημειώνει πως ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. δήλωσε ότι θα πρέπει να διαχωριστεί το αναγκαστικό δάνειο προς τη Γερμανία από το νομικά δύσκολο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.