Red Cards & Expectations

Άλλη μία ευκαιρία θα έχουν οι δύο βασικοί διεκδικητές της εξουσίας να πείσουν τους πολίτες της χώρας μας να τους δώσουν… άλλη μία ευκαιρία. Κάποιοι εκτιμούν ότι το αποψινό debate δεν αποκλείεται να είναι καθοριστικό, παρά το γεγονός ότι η πρώτη τηλεμαχία των εκλογών μεταξύ πολιτικών αρχηγών δεν μοιάζει να λειτούργησε καταλυτικά για κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη (κάτι που αποτυπώνεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις).

Ως προς τη μορφή του debate, τη συζήτηση θα συντονίσει για άλλη μια φορά ο Πάνος Χαρίτος της ΕΡΤ, ενώ παρόντες θα είναι έξι ακόμα δημοσιογράφοι. Στον πρώτο γύρο οι θεματικές ενότητες είναι δύο: θέματα εσωτερικής και θέματα εξωτερικής πολιτικής, με κάθε δημοσιογράφο να έχει τη δυνατότητα να κάνει δύο ερωτήσεις σε κάθε αρχηγό. Μετά την απάντηση, ο άλλος πολιτικός θα μπορεί να σχολιάσει δείχνοντας “κόκκινη κάρτα” για να του δοθεί ο λόγος. Στον δεύτερο γύρο τώρα, οι δύο πολιτικοί θα κάνουν από μία ερώτηση ο ένας στον άλλο, ενώ στον τρίτο, ο συντονιστής θα κάνει την ίδια ερώτηση και στους δύο, πάλι με δυνατότητα σχολιασμού.

Η τηλεμαχία θα κλείσει με τη 2λεπτη τελική τοποθέτηση του κάθε αρχηγού. Ραντεβού λοιπόν στις 21:00, για ένα debate που από πλευράς μορφής μπορεί να αποδειχθεί λιγότερο αποστειρωμένο από το προηγούμενο. Φυσικά, η ρομαντική μου πλευρά θα συνεχίσει να ελπίζει ότι κάποτε θα έχουμε και την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα debate πουθα θυμίζει έστω και λίγο το καταπληκτικό αυτό fictional debate, κατά το οποίο οι κανόνες βρέθηκαν στο καλάθι των αχρήστων!