Παππάς: Αν βγει η ΝΔ θα έχουμε νεοφιλελεύθερη παλινόρθωση

O ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα από τις κάλπες εκτίμησε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Star ο Νίκος Παππάς. Υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση είναι ακόμη ανοιχτή και ότι ενδεχόμενη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας θα πάει πίσω την ελληνική στάση. Είναι ανοιχτό ακόμη το θέμα των ομαδικών απολύσεων, υπογράμμισε.

Όπως σημειώνει το euro2day σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, σημείωσε ότι οι ευρείες συναινέσεις είναι επιθυμητές αλλά η ΝΔ ζητάει εντολή εγκατάλειψης διαπραγματευτικού εδάφους. «Αν είχαμε υπογράψει τότε που μας ζητούσαν, θα είχε καταργηθεί το ΕΚΑΣ. Η ΔΕΗ θα είχε περάσει προς ιδιωτικοποίηση», τόνισε.

Υπερασπίστηκε τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι χειρότερη από το e-mail Χαρδούβελη. «Είναι πάρα πολύ μικρή η δημοσιονομική προσαρμογή, έχουμε αποφύγει το αγγλικό δίκαιο», τόνισε. Ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι με το που θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο θα εξομαλυνθεί και η κατάσταση των capital controls. Τόνισε, επίσης, ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση στο 23%.

Αναφορικά με τη φορολογία των αγροτών, σημείωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα όπως το βιβλίο εσόδων – εξόδων. Από την άλλη, σημείωσε, είναι διευρυμένο το φαινόμενο, πολλοί να δηλώνουν αγρότες και να μην είναι.

Απαντώντας σε σχετική αναφορά σήμερα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υπογράμμισε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ανεπάγγελτος. Ο Αλέξης δούλεψε ως μηχανικός μέχρι που ανέλαβε την προεδρία του κόμματος. Πολλοί θα πρέπει να κοιτάξουν και τα του οίκου τους.»

«Εάν ω μη γένοιτο εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία, θα έχουμε μια νεοφιλελεύθερη παλινόρθωση», σημείωσε, κλείνοντας τη συνέντευξη.