Η κυβέρνηση εξετάζει την προοπτική να συνομιλήσει με τον Τσίπρα

Του Άρη Ραβανού

Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και την επόμενη μέρα, επιθυμούν τη διαμόρφωση ενός αρραγούς εθνικού μετώπου. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται και η συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ

Να θέσει τον Αλέξη Τσίπρα προ των ευθυνών του, αφού όμως λάβει γνώσει όλων των δεδομένων για το σημείο που βρίσκεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα, θέλει η κυβέρνηση και ήδη εξετάζεται να αποσταλεί πρόταση – πρόσκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για μια συνάντηση με τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην κυβέρνηση αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθεί ο κ. Τσίπρας σε μια συνάντηση – όχι σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών – για να ενημερωθεί για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα που είναι σε κρίσιμο σημείο, αλλά τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί.

Η όποια κίνηση πάντως της κυβέρνησης θα γίνει τα επόμενα εικοσιτετράωρα, καθώς και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί θεωρούν ότι το «πολιτικό ρίσκο» είναι ένα καθοριστικό στοιχείο που επιβαρύνει τις διαπραγματεύσεις, όπως παραδέχονται και οι πιστωτές. Εάν γίνει αυτή η κίνηση θα αφορά συνάντηση των τριών αρχηγών για να υπάρξει ενημέρωση του κ. Τσίπρα και σε καμία περίπτωση δεν θα έχει το χαρακτήρα σύσκεψης κορυφής.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=651900