Κουτσούμπας: «Δεν φαίνεται να συγκεντρώνεται ο αριθμός 180 για Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Την εκτίμηση ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν φαίνεται να συγκεντρώνεται ο αριθμός των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οπότε «λογικά τον Μάρτιο θα πρέπει να έχουμε εκλογές», διατύπωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ασχέτως του πότε θα λήξει η διαπραγμάτευση εκείνο που πρέπει να απασχολήσει τον λαό είναι πως «ακόμα και αν μείνει στο παρελθόν η λέξη μνημόνιο θα εξακολουθούν να υπάρχουν όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν» και «βεβαίως θα υπάρχουν τα μνημόνια διαρκείας, επιτήρηση μόνιμη, νέα μέτρα, προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών».

«Δεν υπάρχει περίπτωση καμία κυβέρνηση να πει ότι δεν θα κάνω τις μεταρρυθμίσεις που έχει στις κατευθύνσεις της η ΕΕ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ» τόνισε, προσθέτοντας ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν διαφορετικό μείγμα διαχείρισης, αλλά συμφωνούν στη διαπραγμάτευση του χρέους, καθώς αμφότεροι το αναγνωρίζουν, και σημείωσε ότι είτε «κούρεμα» του χρέους, είτε «επιμήκυνσή» του, για τον ελληνικό λαό θα σημαίνει και πάλι αντιλαϊκά μέτρα.

Ανέφερε, επίσης, ότι το κόμμα του ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι λόγω «εμμονής» αλλά διότι «τη ΝΔ, την κυβέρνηση, την έχουμε γνωρίσει, την Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχουμε γνωρίσει και πρόκειται να τη γνωρίσουμε, και βεβαίως το θέμα είναι να μην τη γνωρίσουμε άσχημα, με άσχημες επιπτώσεις για τον λαό μας».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tanea.gr/news/politics/article/5181290/koytsoympas-den-fainetai-na-sygkentrwnetai-o-arithmos-180-gia-proedro/