Μεϊμαράκης: Ενώνουμε το παλιό με το νέο, μπορούμε να εγγυηθούμε για την Ελλάδα

«Εμείς είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί και μπορούμε να εγγυηθούμε για την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης μιλώντας στην ανοιχτή συγκέντρωση στη Ρηγίλλης από όπου απηύθυνε μήνυμα ενότητας και προσκλητήριο προς όλους τους πολίτες.

Μπροστά από τα παλιά γραφεία του κόμματος και παρουσία των πρώην Πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και πλήθους στελεχών του κόμματος, ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Είμαστε σήμερα εδώ, στη Ρηγίλλης 18, από όπου ξεκίνησε την πορεία της η μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη, αυτό το κτήριο έχει τη σφραγίδα όλων των μεγάλων στιγμών. Εδώ έχει γραφτεί η ιστορία της Ν.Δ.», σημείωσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε αναδρομή στους παλαιότερους ηγέτες του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Ράλλη, Ευάγγελο Αβέρωφ, Μιλτιάδη Έβερτ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά. «Τιμούμε όλα τα στελέχη και τον απλό πολίτη», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «αυτό το παλιό έχει μία ιστορία για την οποία είναι περήφανο και κυβερνούσε με την ψήφο του ελληνικού λαού».

«Όλοι μαζί, πολίτες που μας ψήφισαν και άλλοι που έρχονται τώρα να μας βρουν, όλοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε τη χώρα μπροστά. Πάνω απ΄ όλα η χώρα», είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ. «Η ΝΔ υπάρχει για να ενώσει τους Έλληνες, να προσθέσει δυνάμεις. Παλεύει για όλους τους Έλληνες. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τι ψήφισαν χθες. Ελάτε να συναντηθούμε στο δρόμο που οδηγεί στην ανάπτυξη», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη, αποφεύγοντας, όμως, να τους κατονομάσει. «Κάποιοι θέλουν να λένε ότι εδώ είμαστε το παλιό και αυτοί είναι το νέο. Αυτό το παλιό έχει μια ιστορία για την οποία είναι υπερήφανο γιατί τίμησε την χώρα. Αυτό το παλιό με την ψήφο του ελληνικού λαού κυβερνούσε » τόνισε.

«Άμεσος στόχος είναι η σταθερότητα σήμερα. Δεν θα αναφέρω καν σήμερα το όνομα του παραιτηθέντος Πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά και απάντησε στην κριτική που δέχεται η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος. Επιπλέον, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με διάφορα τεχνάσματα προσπαθεί να αποφύγει το ντιμπέιτ και ζήτησε εντολή τετραετίας με κορμό τη ΝΔ «για να προχωρήσουμε όλες τις μεγάλες αλλαγές».

«Προσπαθεί να βρίσκει συνεχώς διχαστικά διλήμματα. Εμείς θέλουμε το παλαιό με το νέο να συμπορεύεται. Είμαστε αυτοί που ενώνουμε γενιές. Δεν θέλουμε να διχάζονται. Εμείς είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί και μπορούμε να εγγυηθούμε την πορεία της χώρας προς τα εμπρός.

» Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η πρόοδος δεν σημαίνει να υιοθετούμε καθετί καινούργιο χωρίς να ξέρουμε αν είναι προς όφελος του λαού» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χαθεί καμία ψήφος καθώς προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για νέες επενδύσεις, ώστε «τα παιδιά να μη φεύγουν στο εξωτερικό».