Ν. Φίλης: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί συνεργασίας με τη ΝΔ

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας και μάλιστα τρόμου χαρακτήρισε τα περί συνεργασίας με τη Ν.Δ. ο πρώην Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Φίλης και υποστήριξε ότι η καλύτερη επιλογή είναι να δοθεί καθαρή αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι επιμόλυνση της πορείας από εδώ και πέρα της χώρας με τις αμαρτίες των παλαιών κομμάτων. Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 ο κ. Φίλης τόνισε ότι η λαϊκή εντολή θα καθορίσει τις μετεκλογικές συνεργασίες και σημείωσε ότι είτε θα είναι μια λαϊκή εντολή αυτοδυναμίας στο ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα δίνει εντολή για συνεργασίας.

«Δεν είναι το πρόγραμμά μας το μνημόνιο. Το Μνημόνιο είναι μια εξαναγκαστική πορεία που θα αλλάξει»,υποστήριξε ο κ. Φίλης, και επεσήμανε πως οι όποιες συνεργασίες θα καθοριστούν από την αποδοχή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που «όπως φαίνεται θα είναι το πρώτο κόμμα». Παράλληλα τόνισε την ανάγκη ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση στο προγραμματικό μέρος για μελλοντικές συμμαχίες και έφερε ως παράδειγμα, το ζήτημα του χρέους και τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις που υπάρχουν σε αυτό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “κόμματα αυτή τη στιγμή υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους. Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία πάνω σε αυτό, γιατί πως θα πάμε να διαπραγματευτούμε για το ζήτημα αυτό αμέσως μετά”.

Καταλήγοντας ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι προϋπόθεση για να φύγει η χώρα από τη «μέγγενη της εποπτείας» είναι η πολιτική σταθερότητα, ξεκαθάρισε ότι “δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα με ένα «τραγέλαφο διακυβέρνησης» αλλά με καθαρότητα προγραμματική και πρόσθεσε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει πολιτική σταθερότητα καθώς έχει δώσει δείγματα σε αυτό όπως, το ότι η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει την παραμονή της χώρας, στην Ε.Ε. για τα επόμενα χρόνια.