Γ. Παπανδρέου: Εφικτή η είσοδος του Κινήματος στη Βουλή

Εφικτή θεωρεί την είσοδο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Βουλή ο Πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου καθώς την προηγούμενη φορά έχασε την υπερπήδηση του ορίου του 3% για μόλις 28.000 ψήφους. Η αποτυχία του εγχειρήματος για κοινή συμπόρευση του ΚΙΔΗΣΟ με το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να μην επηρεάζει τον κ. Παπανδρέου ο οποίος επιταχύνει την προετοιμασία για την αυτόνομη κάθοδο του κόμματός του στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο κ. Παπανδρέου τις τελευταίες ημέρες κάνει συνεχείς κρούσεις σε πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προτείνοντάς τους να συστρατευτούν με το ΚΙΔΗΣΟ. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή στελεχών, όπως ο Χάρης Καστανίδης, ο Λάμπρος Μίχος, ο Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ενώ αυτή τη φορά στις λίστες θα συμπεριλαμβάνεται και ο στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού, Δημήτρης Ρέππας.

Πάντως, ο κ. Παπανδρέου δεν θεωρεί κύριο υπεύθυνο για το «ναυάγιο» με το ΠΑΣΟΚ τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς αναγνωρίζει ότι ο διάδοχός του στην ηγεσία του κόμματος θα ήθελε την αύξηση της εκλογικής δύναμης του Κινήματος, ώστε να εκλεγούν περισσότεροι βουλευτές, οι οποίοι είναι και του δικού του κλίματος. Ο κ. Παπανδρέου εκτιμά ότι περισσότερο λειτούργησαν αποτρεπτικά στη συνεργασία σύμβουλοι της Φώφης Γεννηματά, όπως ο Κώστας Λαλιώτης και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.