Ταινία για τον Βαρουφάκη από τον Γαβρά;

Την πληροφορία ότι ο Κώστας Γαβράς σκέφτεται να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το θρίλερ των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, στο οποίο πρωταγωνίστησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης,δημοσίευσε η Realnews.

Η εξέλιξη αυτή – στην περίπτωση που επαληθευτεί – αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το αναμενόμενο είναι ο Κ. Γαβράς να συμπεριλάβει στο σενάριο το «θερμό επεισόδιο» μεταξύ Βαρουφάκη – Ντάισελμπλουμ, που σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 16 Φεβρουαρίου.

Ο ανταποκριτής της «Λιμπερασιόν» στις Βρυξέλλες Ζ. Κατρεμέρ είχε αποκαλύψει τότε ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος του Eurogroup… κόντεψαν να έρθουν στα χέρια. Αργότερα, τόσο ο Γ. Βαρουφάκης όσο και ο Γ. Ντάισελμπλουμ διέψευσαν την πληροφορία, ωστόσο ο δημοσιογράφος της «Λιμπερασιόν» επανήλθε την περασμένη Παρασκευή, επικαλούμενος πλέον τη μαρτυρία του Π. Μοσκοβισί.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για την Ελλάδα, ρώτησε τον Γάλλο επίτροπο ποια ήταν η στιγμή που σημάδεψε τις διαπραγματεύσεις και εκείνος απάντησε: «Συνέβη στη συνάντηση της 16ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, τον Βαρουφάκη και εμένα. Ο Βαρουφάκης προσπάθησε να αντιδράσει στην παρουσίαση ενός εγγράφου από τον Ντάισελμπλουμ. Μπήκαμε στη συνάντηση και υπήρξε μια στιγμή φυσικής αντιπαράθεσης με τον Βαρουφάκη και τον Ντάισελμπλουμ σχεδόν να έρχονται στα χέρια. Ο ένας κατηγόρησε τον άλλον ότι είναι ψεύτης και αναγκάστηκα να επέμβω. Κατάφερα να τους χωρίσω. Αλλά δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλον μετά από αυτό»…