Επιμονή Κωνσταντοπούλου με Στουρνάρα: Νέα κλήτευση για Τετάρτη

Να καλέσει εκ νέου τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα αποφάσισε η Πρόεδρος της Βουλής και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Παρά το ότι δεν υπήρχε απαρτία για να διεξαχθεί συνεδρίαση, η Επιτροπή συνεδρίασε περίπου επί διώρου και αποφάσισε να καλέσει εκ νέου την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα τον κ.Στουρνάρα για την υπόθεση της Siemens. Μάλιστα η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι θα κοινοποιήσει και στον εισαγγελέα τη σχετική πρόσκληση, κάτι που φυσικά δεν σημαίνει βίαιη προσαγωγή του.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μόνο τρεις βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας. Η πρόεδρος της Βουλής από το βήμα της επιτροπής άφησε και πάλι σαφείς αιχμές προς το πρόσωπο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για την απροθυμία του να προσέλθει και να καταθέσει. Επίσης ζήτησε την αντικατάσταση των μελών της επιτροπής που δεν έχουν προσέλθει στις συνεδριάσεις.

Νωρίτερα την Τρίτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με επιστολή του είχε ενημερώσει την πρόεδρο της Βουλής ότι λόγω του επιβαρυμένου προγράμματός δεν θα μπορούσε να παραστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Υπογραμμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής η βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Ραχήλ Μακρή κατηγόρησε τον γιο του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο όπλων.