Γ. Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει προοπτική πολιτικής συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα

Δεν θα κατέβει υποψήφιος με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης όπως δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» σημειώνοντας πως υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις. Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως δεν υπάρχει προοπτική πολιτικής συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα, παρά το γεγονός όπως είπε ότι τους συμπαθεί.

«Τους συμπαθώ, και πιστεύω ότι με συμπαθούν, αλλά πολιτικά η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη. Δεν θα ήταν ένας λογικός συνδυασμός», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε πως για το κόμμα του κ. Λαφαζάνη η επιστροφή στη δραχμή είναι ιδεολογικό ζήτημα. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την άποψη ότι είναι καλύτερα να μείνει η χώρα στο ευρώ, αλλά όχι με κάθε κόστος. Την ίδια ώρα στην συνέντευξή του ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να επιστρέψουμε με κάθε κόστος στη δραχμή.

«Το νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός», σημείωσε με νόημα, ενώ ερωτηθείς αναφορικά με το ενδεχόμενο να μετέχει ξανά σε μια κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «ποτέ μη λες ποτέ». Όπως δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, εξακολουθεί να έχει καλές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και με πολλούς άλλους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως θα συμμετείχε ξανά στην κυβέρνησή του υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομική τους πολιτική είναι βιώσιμη.

Αναφερόμενος τέλος στα δάνεια που έχει λάβει η χώρα, ο πρώην ΥΠΟΙΚ εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να τα αποπληρώσει κάτι που, όπως είπε, γνωρίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Κριστίν Λαγκάρντ.