«Πόλεμος» Μαξίμου - Λ. Ενότητας για την ...«δικτάτορα» Κωνσταντοπούλου

Σε υπεράσπιση της Ζ. Κωνσταντοπούλου απέναντι στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της το Μαξίμου σπεύδει η Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη ανεβάζοντας το «θερμόμετρο» της αντιπαράθεσης μεταξύ των πρώην συντρόφων εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη της Λαϊκής Ενότητας κατηγορούν, χαρακτηριστικά, την κυβέρνηση ότι «συγχέει» την «μνημονιακή δικτατορία» με την «δημοκρατική λειτουργία των θεσμών».

Συγκεκριμένα, φέρονται να αναφέρουν, όπως μεταδίδει, επικαλούμενο πληροφορίες, το τηλεοπτικό δίκτυο Mega ότι «οι άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου προφανώς συγχέουν την μνημονιακή δικτατορία που έχει επιβληθεί στη χώρα -δυστυχώς και με δική τους ευθύνη εσχάτως- με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, την οποία οφείλει να υπερασπίζεται με απαρέγκλιτη συνέπεια η Προεδρία της Βουλής». Και προσθέτουν: «Όσο για τα περί ‘μηδενισμού της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης’, αυτό μάλλον ως … ευφημισμός ακούγεται απέναντι σε μια ‘διαπραγμάτευση’ που οδήγησε σε ένα τρίτο μνημόνιο, το οποίο απειλεί να λειτουργήσει ως χαριστική βολή στη χώρα».

Είχε προηγηθεί το εξαιρετικά σκληρό σχόλιο από το Μαξίμου «η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή» ως απάντηση στην επίθεση της κ. Κωνσταντοπούλου κατά των κυβερνητικών επιλογών, το μεσημέρι του Σαββάτου, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Π. Λαφαζάνη.

Αντίστοιχα, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις νέες δηλώσεις της προέδρου της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισαν:«Ουδέν σχόλιον, διότι από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου».

Η Πρόεδρος της Βουλής είχε δηλώσει ότι η διαδικασία (των διερευνητικών εντολών) ξεκίνησε από μια κυβέρνηση που επέλεξε να «παραιτηθεί στα μουλωχτά, και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση της διαδικασίας από τη Βουλή». «Και είναι ιδιαιτέρως οχληρό, καθώς χθες αποκαλύφθηκε ότι για όλη τη δρομολογηθείσα διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές-δανειστές, αλλά όχι η Βουλή».