Μαξίμου: Η Πρόεδρος της Βουλής «είναι απλά μια λάθος επιλογή»!

Ανεβαίνει ταχύτατα το πολιτικό «θερμόμετρο» με βασικό χαρακτηριστικό την οξεία κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με το Μαξίμου αλλά και την Προεδρία.

«Η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή» απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι σε ένα λακωνικό και εξαιρετικά σκληρό σχόλιο, στη νέα επίθεση της κας Κωνσταντοπούλου νωρίτερα σήμερα.

Αντίστοιχα, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις νέες δηλώσεις της προέδρου της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισαν:«Ουδέν σχόλιον, διότι από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου».

Προηγουμένως και με αφορμή τη συνάντησή της με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνη, η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση σε κυβέρνηση, Προεδρία και «μνημονιακές δυνάμεις» ότι η διαδικασία (των διερευνητικών εντολών) ξεκίνησε από μια κυβέρνηση που επέλεξε να «παραιτηθεί στα μουλωχτά, και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση της διαδικασίας από τη Βουλή». «Και είναι ιδιαιτέρως οχληρό, καθώς χθες αποκαλύφθηκε ότι για όλη τη δρομολογηθείσα διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές-δανειστές, αλλά όχι η Βουλή».