Συνάντηση Μεϊμαράκη - Θεοδωράκη: Όχι σε κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή από το Ποτάμι

Την κοινή εκτίμησή τους ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι εκλογές εξέφρασαν, κατά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης εξερχόμενος από τη συνάντηση, «υπάρχουν πράγματα που συμφωνούμε και πράγματα που διαφωνούμε με τον κ. Μεϊμαράκη» αλλά και οι δύο έχουν την άποψη ότι οι εκλογές θα μπορούσαν ν’ αποφευχθούν. Υπογράμμισε ότι θα μπορούσε ο κ. Τσίπρας να βοηθήσει ώστε να σταθεροποιηθεί πρώτα η οικονομία και να πάμε σε εκλογές τέλη του χρόνου ή αρχές του επόμενου.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι θεωρεί ότι «είναι αδύνατον να υπάρξει κυβέρνηση από αυτή τη βουλή» εκφράζοντας ουσιαστικά τη βασική του διαφωνία με την άποψη της ΝΔ και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη επί του θέματος.

Συμπλήρωσε, δε, ότι η χώρα έχει ανάγκη από κυβερνήσεις συνεργασίας. «Πρέπει να υπάρχει πνεύμα συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για να βρεθεί η κατάλληλη κυβέρνηση για τη χώρα», όπως είπε, ζητώντας μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες.  «Δεν χρειαζόμαστε κυβερνήσεις του 30-35%. Χρειάζεται ένα 50% + 1», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τα όσα είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, σημείωσε ότι δεν άκουσε τις δηλώσεις. «Είναι πολύς καιρός που θεωρώ ότι αυτά που λέει η κ. Κωνσταντοπούλου εκφράζουν το δικό της ψυχισμό και δεν είναι πολιτικές θέσεις στις οποίες πρέπει να απαντάμε.»

Και κατέληξε ζητώντας να γίνουν το συντομότερο εκλογές με σεβασμό όμως, όπως είπε, στους συνταγματικούς κανόνες.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι η χώρα πάει στις εκλογές διαλυμένη. Υπάρχει ανάγκη να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Το Ποτάμι μπορεί να γίνει εκφραστής της σιωπηλής Ελλάδας, που βλέπει τη χώρα να κυβερνιέται από πολιτικούς του πολιτικού σωλήνα και φίλους τους, υπογράμμισε.

Στην άποψη ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια «να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή» κατέληξε το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ, στο μεταξύ λίγο νωρίτερα, υπό τον Ευ. Μεϊμαράκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε επίσης η στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα κατά την προεκλογική περίοδο.