Τσίπρας ...προς Λαϊκή Ενότητα: «Επαναστατικό είναι ν΄ανοίγεις δρόμους ακόμη και όταν δεν υπάρχουν»

«Επαναστατικό είναι ν’ ανοίγεις δρόμους ακόμη και όταν δεν υπάρχουν» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έτσι και το στίγμα του «μετώπου» που θ’ ανοίξει προεκλογικά απέναντι στους πρώην συντρόφους του της Λαϊκής Ενότητας, υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Ο ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εθνικών εκλογών και άφησε σκληρές αιχμές για τους αποχωρούντες. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε η Αριστερά δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να επιλέγει το χρόνο ή τις συνθήκες που θα δώσει τις μάχες και ανέφερε ότι δεν είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας.

«Ο ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, καθώς και τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες», επεσήμανε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας πρότεινε τη συγκρότηση τριών επιτροπών: εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα, καθώς και σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος τις επόμενες μέρες.

Επίθεση Μαξίμου σε διαφωνούντες

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι οπαδοί της δραχμής, αφού διέσπασαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και στράφηκαν κατά της κυβέρνησης της Αριστεράς, έκαναν πράξη την από εδώ και καιρό απόφαση τους να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνιζαν κυβερνητικές πηγές που προσέθεσαν ότι «θα κριθούν από τον ελληνικό λαό».