Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα εξαντλήσει τα περιθώρια των διερευνητικών εντολών

Την πρόθεσή του να κάνει τα πάντα ώστε να είναι οι εκλογές η ύστατη λύση εξέφρασε ο αρχηγός της Ν.Δ. ξεκαθαρίζοντας ότι η θέση του είναι να εξαντληθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ότι το κόμμα του θα λάβει τη διερευνητική εντολή και θα προσπαθήσει να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο διατύπωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.  Χαρακτήρισε «επιλογή δραπέτευσης που γίνεται με το φάντασμα Λαφαζάνη να πλανάται» την απόφαση του  Αλέξη Τσίπρα και προσέθεσε ότι «ως μελλοντικό πρώτο κόμμα θεωρώ πολιτική μου υποχρέωση να εξαντλήσω όλα τα όρια ώστε η παρούσα Βουλή να δώσει λύση» και ν’ αποφευχθούν οι κάλπες.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η ΝΔ απαιτεί να υπάρξει η συνταγματική διαδικασία γιατί υπάρχει και έλλειμμα δημοκρατίας τους τελευταίους μήνες. «Αυτός που βγήκε ως δημοκράτης αριστερός, πέρασε ως κατεπείγοντα όλα τα νομοσχέδια, σε ένα άρθρο. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ανεπάρκεια, ανικανότητα, τονίζοντας ότι έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια στον Ελληνα πολίτη. Και αναρωτήθηκε μήπως ο κ. Τσίπρας είναι «δικτάτορας» και διαρρέει από τώρα ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου ενώ δεν έχει καν ξεκινήσει η προβλεπόμενη συνταγματική διαδικασία. Τόνισε ότι ποτέ κανείς πρωθυπουργός δεν προκάλεσε μόνος του τρεις εκλογικές διαδικασίες. Παράλληλα, «μας φέσωσε πολλά δισ. και πέρασε πολλά επώδυνα μέτρα με αδιαφανείς διαδικασίες».

 

Σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να ξεκαθαρίσει προεκλογικά αν προτίθεται να συμπορευτεί με την Ν.Δ. σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα στην περίπτωση που είναι δεύτερος. Με ποιον θα κυβερνήσει αν κερδίσει; αναρωτήθηκε και μίλησε για διαδικασίες εξπρές και την ανάγκη να τηρηθεί το Σύνταγμα. Η ΝΔ θα κατέβει με αφήγημα την σταθερότητα και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. «Εμείς θα πορευτούμε με την αλήθεια». «Αν συναντηθώ με τον Αλέξη Τσίπρα θα τον ρωτήσω: στην περίπτωση που είμαστε εμείς πρώτοι θα συμπορευτεί μαζί μας σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Και αν «ναι» τότε γιατί γίνονται εκλογές;» συμπλήρωσε επιμένοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια και  κατέφυγε κατευθείαν στην έσχατη λύση, που είναι οι εκλογές.

«Σήμερα ο Πρωθυπουργός αποφάσισε επιτέλους να δημοσιοποιήσει την άποψή του. Δεν μας αιφνιδίασε. Το περιμέναμε. Μάλλον μπέρδεψε τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη συνέντευξη Τύπου μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.  Διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ είναι πανέτοιμη εδώ και καιρό, καθώς «ουδέποτε είχε εμπιστοσύνη στα όσα έλεγε ο κ. Τσίπρας. Τα ψηφοδέλτιά μας είναι έτοιμα, είμαστε έτοιμοι για την εκλογική μάχη».

Υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί παραιτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Καταλαβαίνουμε ότι παραιτήθηκε για έναν λόγο που θα μπορούσε να τον είχε λύσει στο συνέδριό του. Κοροϊδεύει και τους συντρόφους του, και το λαό και τους εταίρους. Δεν είναι στάση έντιμη και σοβαρή, να περιμένεις να ψηφίσουν τα ξένα κοινοβούλια και μετά να πηγαίνεις σε εκλογές. Είναι λίγο ψευτράκος, είναι πονηρούλης σε αυτά».

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που θα λάβει θα έχει συναντήσεις, πρώτα, με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αλλά και τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα αλλά και με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, εκτιμώντας ότι εντός των επομένων ωρών η Αριστερή Πλατφόρμα θα έχει δική της κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Ερωτηθείς εάν θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής απέφυγε να ξεκαθαρίσει το τί θα πράξει, λέγοντας ότι θα εξαρτηθεί από το τι θα πουν τα στελέχη του κόμματος του, ενώ διστακτικός εμφανίστηκε και στο αν θα θα συναντήσει τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. «Δεν ξέρω εάν θα είναι και στην επόμενη Βουλή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δριμύα επίθεση κατά του Α. Τσίπρα

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη συνέντευξη Τύπου και με αφορμή τις ερωτήσεις που δέχτηκε, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε, αφού διευκρίνισε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του σήμερα, «εντονότατα τακτικιστής και λαϊκιστής». «Ο κ. Τσίπρας φασιζει, πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίζει με τη χώρα. Γιατί θέλει να δραπετεύσει; Αφού δεν το έχει ο άνθρωπος, θέλει να δραπετεύσει, ας βάλει τον Δραγασάκη, ας βάλει τον Τσακαλώτο. Πού τα βρήκε αυτά; Μπανανία είναι εδώ; Τσιφλίκι του είναι; Πρέπει να συνέλθει το παιδί», υπογράμμισε.

«Όσο μπορούμε να τον καθυστερήσουμε θα το κάνουμε. Για να καταλάβει ότι δεν είναι ο δικτάτορας. Επιτρέπεται να περιμένει να ψηφίσουν τα εθνικά κοινοβούλια και μετά να μην πηγαίνει για ψήφο εμπιστοσύνης; Εξυπηρετεί συμφέροντα. Θα έρθει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό. Εχει χάσει πλήρως το ηθικό πλεονέκτημα και την αριστερή του ταυτότητα. Είναι ένας μνημονιακός και είμαι έτοιμος να του τα πω», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας την σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τόνισε ότι «έχει ηθικό πλεονέκτημα ο Λαφαζάνης, ο Τσίπρας έκανε την πολιτική αγυρτία».