Μάρδας: Πρέπει να εκλείψει το πρόβλημα αξιοπιστίας

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημα αξιοπιστίας, και αυτό το πρόβλημα αρχίζει από το 1986, δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους θεσμούς ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει να εκλείψει ενώ ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα κλεισίματος της συμφωνίας και συγκεκριμένα για το αν θα έχει κλείσει έως τις 18 με 20 Αυγούστου, ο κ. Μάρδας απάντησε ότι αυτός είναι ο στόχος.

Καταλήγοντας ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι πιεστικά αλλά όλη η κυβέρνηση είναι εδώ, δεν έχει διακοπές ενώ αναφερόμενος για το ζήτημα των 100 δόσεων και τις αντιρρήσεις των δανειστών παραδέχθηκε ότι από την αρχή υπήρχαν ενστάσεις εκ μέρους των θεσμών, αλλά είναι ένα μέτρο που αποδίδει και που αποφέρει έσοδα στο κράτος.

Παράλληλα δήλωσε ότι υπάρχει περιθώριο διόρθωσης στον ΦΠΑ και πρόσθεσε ότι το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει προτάσεις «για να απαλύνει τις δυσμενείς επιπτώσεις στην αγορά». Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της φορολόγησης 8% των εισοδημάτων των «πλουσίων», στο οποίο εκφράζουν αντιρρήσεις οι δανειστές, ο κ. Μάρδας υποστήριξε ότι είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης και καταλήγοντας επιβεβαίωσε πως οι έρευνες για παραβίαση των κεφαλαιακών ελέγχων στρέφονται πλέον και προς πολιτικά πρόσωπα.