Τσίπρας: «Θεσμική δυσαρμονία προκαλεί η επιλογή της Προέδρου της Βουλής να διαφοροποιείται από την κυβέρνηση»

Με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της συνάντηση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η συνάντηση, που κράτησε 2 ώρες, πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των συνεχών διαφοροποιήσεων και των «όχι» της Προέδρου της Βουλής τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί του περιεχομένου των δύο νομοσχεδίων που πέρασε η κυβέρνηση, τα οποία αποτελούν προαπαιτούμενα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο μνημόνιο.

Ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσπάθησε να δημιουργήσει μια σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα για την δίωρη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα, το πρωθυπουργικό γραφείο με ένα σύντομο «σημείωμα» εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην Πρόεδρο της Βουλής.

«Ο Πρωθυπουργός δέχτηκε σήμερα την Πρόεδρο της Βουλής ύστερα από αίτημά της. Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου» σημειώνεται στην ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας, επισημαίνεται από το πρωθυπουργικό γραφείο, εξέφρασε στην κ. Κωνσταντοπούλου «τον προβληματισμό του για την θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει». Και καταλήγει το σημείωμα ότι «η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας».

Σε στιγμές που δοκιμάζονται οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις έχει σημασία οι εκπρόσωποι των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια και αμεσότητα, ακόμη κι αν έχουν διαφορετικές απόψεις, να μιλούν με ευθύτητα και να καταλήγουν σε λύσεις, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι είχε μια ειλικρινή και σε βάθος συζήτηση με τον Πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αλλά και για «τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν και από πλευράς Κοινοβουλίου και θεσμικών εκπροσωπήσεων σε σχέση με την προστασία όσων είναι αδιαπραγμάτευτα δίκαια και δικαιώματα του λαού μας και με τη θωράκιση της Δημοκρατίας που δοκιμάζεται σκληρά στην Ευρώπη με θύμα την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό».

Η Πρόεδρος της Βουλής συνέχισε λέγοντας ότι με τον Πρωθυπουργό τη συνδέει σχέση συντροφικότητας, ειλικρίνειας και κοινή διάθεση, δέσμευση και επιθυμία για τη διαφύλαξη των δικαίων του λαού μας, την προοπτική αυτού του τόπου και τη συνοχή της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι θα ήθελαν να δουν να διαρρηγνύεται.

Πρόσθεσε πως εξέθεσε την άποψή της για τα απαιτούμενα βήματα στην άμυνα της χώρας για τη δαμόκλειο σπάθη του χρέους. Και κατέληξε λέγοντας ότι «είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση και του πρωθυπουργού και η δική μου στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και της λαϊκής κυριαρχίας και της λαϊκής ετυμηγορίας».