Εκτός ορίων Βουλευτές στη Βουλή (για ακόμη μία φορά)!

Εκτός ορίων βγήκαν για μια ακόμη φορά Βουλευτές στη Βουλή.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Β. Καπερνάρος και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου διαπληκτίστηκαν στο πλαίσιο αντιπαράθεσης απόψεων κατά τη συζήτηση για το Σωφρονιστικό Σύστημα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η συζήτηση ξέφυγε εκτός ορίων με τον κ. Καπερνάρο να προτρέπει την κ. Κατριβάνου “Τα αδέλφια σας, τους λαθρομετανάστες, πάρτε τους σπίτι σας” και τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον ανεξάρτητο Βουλευτή για “στερεότυπα” και “φασιστικό λόγο”.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα του διαλόγου (από τα πρακτικά της Βουλής).

Β. Καπερνάρος : Να απαντήσω για τα «αδέλφια» μας τους λαθραίους μετανάστες. Δεν μπορείς να βάλεις στις αγροτικές φυλακές τον Αλγερινό, ο οποίος στατιστικά, αν ρωτήσετε σε όλες τις φυλακές, θα σας πουν ότι είναι ο πιο επικίνδυνος κρατούμενος και στη συνέχεια είναι ο Μαροκινός και μετά ο Γεωργιανός. Οι Αλβανοί μπροστά τους είναι «αγγελούδια».

Β. Κατριβάνου : Κύριε Πρόεδρε, όλα τα στερεότυπα και όλος ο φασιστικός λόγος του κ. Καπερνάρου, περάσαμε νόμο εδώ μέσα για το ρατσιστικό λόγο και ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος που μιλάει.

Α.Κουτσούμπας (Πρόεδρος της Επιτροπής) : Μην διακόπτετε, ο καθένας λέει την άποψή του.

Β. Κατριβάνου : Ο ρατσιστικός λόγος δεν είναι άποψη. Κύριε Πρόεδρε, περάσαμε νόμο και είπαμε ότι ως πολιτικοί, τουλάχιστον μέσα στο Κοινοβούλιο …

Α.Κουτσούμπας: (Πρόεδρος της Επιτροπής) : Σας παρακαλώ, ο καθένας κρίνεται. Σας αφαιρώ το λόγο. Κύριε Καπερνάρο, συνεχίστε.

Β. Καπερνάρος : Εάν δεν μπορείτε να βγείτε έξω. Τα αδέλφια σας, τους λαθρομετανάστες, πάρτε τους σπίτι σας.

Α. Κουτσούμπας: (Πρόεδρος της Επιτροπής) : Κύριε Καπερνάρο, μην κάνετε διάλογο.

Β. Κατριβάνου : Είστε πάρα – πάρα πολύ χυδαίος και ρατσιστής.

Α. Κουτσούμπας: (Πρόεδρος της Επιτροπής) : Κυρία Κατριβάνου, δεν θα ξαναμιλήσετε.

Β. Κατριβάνου : Με προσβάλλει, προσβάλλει το Κοινοβούλιο, έχει ρατσιστικό λόγο και έχει πει επανειλημμένως να τους πάρω σπίτι μου.

Α. Κουτσούμπας: (Πρόεδρος της Επιτροπής) :Δεν γράφεται τίποτα. Δεν έχει το λόγο η κυρία Κατριβάνου.

Β. Κατριβάνου : Αυτό που είπα να γραφτεί σας παρακαλώ.

Α. Κουτσούμπας: (Πρόεδρος της Επιτροπής) :Κύριε Καπερνάρο, τελειώστε το θέμα.

Σας παρακαλώ. Τελειώσατε.

Β. Κατριβάν0υ: Εγώ σας παρακαλώ, με την εξής έννοια, διότι θέλω την προστασία σας, γιατί όταν ακούγονται αυτές οι εκφράσεις …

Α. Κουτσούμπας: (Πρόεδρος της Επιτροπής) : Σταματήστε για να ακούσετε.

Σας παρακαλώ κύριε Καπερνάρο και κύριε Κυριαζίδη, μιλάω.

Κυρία Κατριβάνου, θέλετε να σας ανακαλέσω στην τάξη μετά από δύο χρόνια;

Κύριε Καπερνάρο, θα σας παρακαλέσω πολύ και σας το λέω, ότι από την αρχή δώσατε διαφορετική – και λυπάμαι πολύ – χροιά σε αυτή την Επιτροπή με τον τρόπο με τον οποίο ήρθατε να εκφράσετε τις απόψεις σας. Σας παρακαλώ τελειώστε επί του θέματος της διαδικασίας.

Β. Καπερνάρος: : Πρώτα απ’ όλα τον αντιρατσιστικό νόμο δεν τον ψηφίσαμε όλοι.

Α. Κουτσούμπας: (Πρόεδρος της Επιτροπής) : Σας παρακαλώ επί του θέματος που έχει η σημερινή συνεδρίαση έχετε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Β. Καπερνάρος : Όσον αφορά, λοιπόν,  στις αγροτικές φυλακές, εγώ προηγουμένως είπα, η καλή συνάδελφος, ούτε ρατσίστρια την είπα, αλλά …

Α. Κουτσούμπας: (Πρόεδρος της Επιτροπής) : Σας παρακαλώ, αν έχετε κάποια πρόταση. Η σημερινή συνεδρίαση έχει συγκεκριμένο θέμα «προγραμματισμός εργασιών». Πείτε μας την πρότασή σας και τα πολλά τα λόγια είναι για την τηλεόραση.

​Β. Καπερνάρος: Λοιπόν, αυτά που βλέπετε και λέω στην τηλεόραση τα λέω και εδώ. Ακούτε τι γίνεται και στην τηλεόραση τα λέω για να διαπομπεύω αυτό που υπηρετείτε εσείς κύριε Πρόεδρε, αυτό το άθλιο κατεστημένο που τόσα χρόνια υπάρχει.

​Α. Κουτσούμπας: (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Καπερνάρο, εάν δεν ανακαλέσετε, σας ανακαλώ στην τάξη. Ο κύριος Καπερνάρος ανακαλείται στην τάξη και να σημειωθεί στα πρακτικά. Ανακαλείται στην τάξη από την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής.

​Β. Καπερνάρος: Σας ανακαλώ και εγώ που λέτε ότι εδώ δεν είναι τηλεόραση.

​Α. Κουτσούμπας: (Πρόεδρος της Επιτροπής): Καλά κάνετε.

​Β. Καπερνάρος: Βεβαίως καλά κάνω.