Θέμα λαϊκής νομιμοποίησης θέτει ο Νίκος Φίλης

Θέμα λαϊκής νομιμοποίησης της πορείας προς την ανάπτυξη της χώρας έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τονίζοντας ωστόσο ότι προέχει η πορεία σταθεροποίησης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Φίλης τόνισε, πάντως, ότι προέχει η πορεία σταθεροποίησης της χώρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Έχουμε μπροστά μας να ξάνουμε πολύ μαλλί. Έκλεισε η ιστορία της χρηματοδοτικής γέφυρας με τα 7,2 δισ., ώστε να ανασάνει στο μεταβατικό αυτό διάστημα η οικονομία. Δεύτερο, έχουμε το δάνειο από τον ESM, το οποίο αφορά τη χρηματοδότηση των αναγκών της ελληνικής οικονομίας για ττην επόμενη τριετία. Αυτό θα τελειώσει 15 – 20 Αυγούστου. Δεν έχει τελειώσει η προσπάθεια να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας και ασφάλειας”, ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Φίλης παραδέχθηκε ότι υφίσταται πολιτικό θέμα, εξηγώντας ότι για “μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει 120 βουλευτές είναι προφανές ότι νομικά δεν προκύπτει κάποιο θέμα αλλά πολιτικά προκύπτει”.

Για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες είπε ότι αυτό δεν θα συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, υποστήριξε ότι “το ΠΡΟΠΟ με τις ημερομηνίες των εκλογών δεν βοηθά”, ωστόσο τόνισε ότι “υπάρχει ανάγκη μιας λαϊκής νομιμοποίησης της πορείας προς την ανάπτυξη της χώρας”.