Αλεξιάδης: Θέλουμε τη βοήθεια όλων να «σβήσουμε τη φωτιά» της φοροδιαφυγής

«Ξεκινά μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, η φωτιά της φοροδιαφυγής δεν έχει σβήσει», ανέφερε ο νέος αναπληρωτής Yπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. «Θέλουμε τη βοήθεια όλων σας για να σβήσουμε τη φωτιά της φοροδιαφυγής… Δεν έχει σβήσει πρέπει να τη σβήσουμε» σημείωσε.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης υποστήριξε: «Ξέρουμε πώς θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή (…) θα ασχοληθούμε με την επώνυμη φοροδιαφυγή».  «Δεν θα αφήσουμε το καλοκαίρι του 2015 να συμβεί ό,τι συνέβη το καλοκαίρι του 2014, δηλαδή από έλλειψη ελέγχων να πέσει η είσπραξη του ΦΠΑ σε τουριστικές περιοχές» τόνισε. Κατέστησε, όμως, σαφές ότι θα επιδειχθεί κοινωνική ευαισθησία σε όσους δεν έχουν πραγματικά να πληρώσουν.

Σημείωσε ότι είναι «πατριωτικό καθήκον να ζητάμε την απόδειξη και να μάθουμε και τα παιδιά μας, αλλά πέρα από το πρώτο επίπεδο θα ασχοληθούμε με τη μεγάλη, επώνυμη, σοβαρή φοροδιαφυγή (…) δεν θα χαριστούμε σε κανέναν όσο ψηλά κι αν βρίσκεται» προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα εκπονηθούν τα σχετικά επιχειρησιακά σχέδια.

«Δεν θα αφήσουμε κανένα φοροφυγά να συνεχίσει ό,τι κάνει… Είναι προσωπικό στοίχημα και στοίχημα όλου του υπουργείου Οικονομικών να ανταποκριθούμε… Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρώπινα δυνατόν» προσέθεσε ενώ ζήτησε να υπάρξει και ένα μικρό χρονικό περιθώριο προσαρμογής.

*Φωτογραφία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ