Ένταση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και βουλευτών της αντιπολίτευσης

Επεισόδιο σημώθηκε κατά την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του Κοινοβουλίου ανάμεσα στην Πρόεδρο του σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου και βουλευτές της αντιπολίτευσης. Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στην έδρα και άρχισε να διαβάζει αναλυτικά τον κατάλογο της ημερήσιας διάταξης και τον κανονισμό της Βουλής.

Η κίνησή της αυτή εκλήφθηκε από αρκετούς βουλευτές κυρίως της αντιπολίτευσης ως προσπάθεια καθυστέρησης της διαδικασίας με αποτέλεσμα να αρχίσουν να διαμαρτύρονται. Η κ. Κωνσταντοπούλου τους κάλεσε να ηρεμήσουν λέγοντας ότι θα εφαρμόσει με αυστηρότητα τον κανονισμό της Βουλής με αποτέλεσμα πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης ειρωνικά να κραυγάζουν το επιφώνημα: ωωωωω!

Στη συνέχεια, η κ. Κωνσταντοπούλου έθεσε σε ψηφοφορία δι’ ανατάσεως της χειρός την απόφαση να γίνει η Ολομέλεια μέχρι τα μεσάνυχτα ή να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη, κανονικά, από τον κανονισμό διαδικασία των 10 ωρών. Την πρόταση για διαδικασία 10 ωρών στήριξαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Κωνσταντοπούλου. Κατεβαίνοντας από την έδρα και παραδίδοντας την ευθύνη να προεδρεύσει της διαδικασίας στον Αντιπρόεδρο κ. Μητρόπουλου, η κ. Κωνσταντοπούλου έγινε δέκτης γιουχαϊσμάτων από ορισμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης, εκ των οποίων μάλιστα ορισμένοι την καλούσαν να παραιτηθεί.