Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση

Του Άρη Ραβανού

Ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα τεσσάρων εβδομάδων – Οφείλει να εκπληρώσει στο σύνολό τους τα προαπαιτούμενα που απορρέουν από τη συμφωνία με τους πιστωτές.

 

Με την…πλάτη στον τοίχο βρίσκεται για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση που καλείται μέσα στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα των επομένων τεσσάρων εβδομάδων να εκπληρώσει στο σύνολό τους τα προαπαιτούμενα που απορρέουν από τη συμφωνία με τους πιστωτές.

Η κυβέρνηση οφείλει σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, και σε κάθε περίπτωση έως την 8η Δεκεμβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup, να έχει έτοιμο τον φάκελο με τίτλο «προαπαιτούμενα» για να κλείσει και η τρόικα το δικό της που θα περιέχει την αξιολόγηση που θα ανοίγει το δρόμο για την «επόμενη ημέρα» του Μνημονίου.

Εξάλλου το μήνυμα από τις Βρυξέλλες είναι σαφές: η διευθέτηση που προωθεί για την Ελλάδα το Eurogroup με την παροχή από τον Eυρωπαϊκό Mηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) ενός προληπτικού πιστωτικού πλέγματος προστασίας από ενδεχόμενες αρνητικές διαθέσεις των αγορών το 2015 περνά μέσα από την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Σε αυτή την περίοδο του ενός μηνός θα δοκιμαστεί εκ νέου η συνοχή της κυβέρνησης και των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΠαΣοΚ καθώς υπάρχουν και μέτρα που δεν είναι δημοφιλή και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί θα πρέπει να υπερβούν εαυτούς και να συμβάλλουν τα μέγιστα για να φανεί η χώρα συνεπής στους θεσμικούς εταίρους και πιστωτές.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=649141