Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα διχασμένο κόμμα, δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Δεν μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση με δυο διαφορετικές πλειοψηφίες, μια μνημονιακή και μια που θα ψηφίζει τα νομοσχέδια του κ. Μπαλτά», δήλωσε το πρωί στον Ant1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο «δεν στέκει συνταγματικά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα διχασμένο κόμμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κυβέρνηση με ψήφο ανοχής των κομμάτων της αντιπολίτευσης», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι δυο δρόμοι υπάρχουν: ή θα δημιουργηθεί μια άλλη πλειοψηφία και μια άλλη κυβέρνηση ή θα πάμε σε εκλογές. Ωστόσο, σημείωσε, «τις εκλογές δεν τις θέλει κανείς και δεν τις χρειάζεται η χώρα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει μια κυβέρνηση να κυβερνά χωρίς δεδηλωμένη, συμπληρώνοντας πως «για πρώτη φορά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να κάνουμε μια αρχή».

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στον πρώην ΥΠΟΙΚ. Γ. Βαρουφάκη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «όταν καταλαγιάσει η σκόνη, η Δικαιοσύνη θα ασχοληθεί με την περίπτωσή του». Ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε ποτέ σκοπό να κλείσει τη συμφωνία και δρομολογούσε το σχέδιο της δραχμής.

«Προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε το σχέδιο του κ. Βαρουφάκη για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ο κ. Τσίπρας αρχικά πίστεψε το αφήγημα του κ. Βαρουφάκη και άργησε πολύ να τον αποπέμψει», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τις επαναπροσλήψεις είπε ότι «κακώς έγιναν», αν και όπως τόνισε, «προφανώς οι άνθρωποι που επαναπροσλήφθηκαν δεν μπορούν να απολυθούν ξανά».