Καμμένος: Όχι στη συμφωνία, ναι στην κυβέρνηση

Σε μια μάλλον αντιφατική δήλωση προχώρησε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο Πρωθυπουργός αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα από τη Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες, το οποίο έφτασε στο σημείο να τον εκβιάσουν, απειλώντας τον με ολικό κούρεμα καταθέσεων και πλήρη κατάρρευση τραπεζών. Ο Αλέξης Τσίπρας για να αποφύγει αυτή την κατάσταση ξημερώματα έφτασε στο σημείο να αποδεχτεί μια συμφωνία. «Μια συμφωνία που δεν είναι κοντά στις αρχές μας. Μιλά για 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας. Μιλά για αλλαγές νόμου που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών. Αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση των συνταγματικών αξιών. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε» σημείωσε.

Όπως είπε, στην κοινοβουλευτική δημοκρατία υπάρχουν διαδικασίες και προανήγγειλε συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος των ΑΝΕΛ την Τρίτη, όπου θα συζητηθεί το θέμα.

Έσπευσε όμως να συμπληρώσει ότι η προσπάθεια του Πρωθυπουργού έχει την συμπαράσταση των Ελλήνων. «Λέμε όχι στη συμφωνία. Θα προχωρήσουμε μαζί ώστε η κυβέρνηση να διεκδικήσει το δίκαιο των πολιτών».

Και συνέχισε λέγοντας: «Αλλάξαν πολλά από χθες το βράδυ και θέλω να ευχαριστήσω δυνάμεις στην Ευρώπη και εκτός που συμπαραστάθηκαν. Στη δημοκρατία υπάρχουν λύσεις. Ο Πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο χθες. Το λόγο έχει η Βουλή».

Ερωτηθείς για το εάν μένει ή φεύγει από την κυβέρνηση το μόνο που ξεκαθάρισε ήταν ότι δεν θα δεχτούν οι ΑΝΕΛ να είναι σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πολιτικές δυνάμεις που ενώ ο Πρωθυπουργός πάλευε αυτοί τα έδιναν όλα. Ονομάτισε μάλιστα τα κόμματα της Ν.Δ. και του Ποταμιού αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν θα συναινούσε σε μια συνεργασία μαζί τους στο πλαίσιο κάποιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή κάτι παρόμοιο.