Μανιτάκης: «Δεν τίθεται ζήτημα για την κυβερνητική πλειοψηφία»

Δεν τίθεται ζήτημα για την κυβερνητική πλειοψηφία, παρά τις απώλειες κατά τη χθεσινή ψηφοφορία ξεκαθαρίζει ο κορυφαίος συνταγματολόγος και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Μανιτάκης. «Οι διαφοροποιήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αρχή της δεδηλωμένης. Αριθμητικά η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία», ανέφερε αρχικά ο κ. Μανιτάκης.

Μιλώντας στον Alpha ο Μανιτάκης υποστήριξε ότι «αυτή τη στιγμή, υπάρχει η πλειοψηφία των βουλευτών που έχουν δώσει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μια συμφωνία. Το σύνταγμα μιλάει με αριθμούς. Αν μετρήσουμε τους αριθμούς βλέπουμε ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου».

Κληθείς να σχολιάσει τη συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι η συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι προσβολή στους άγραφους νόμους της Βουλής και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί και δεν δικαιούται να συμμετάσχει στην κυβερνητική πολιτική ο Πρόεδρος της Βουλής».