Επτά οι δράστες της επίθεσης στους εθελοντές στην Πάρνηθα - Νέες φωτογραφίες από τους τραυματίες

Την έκταση των τραυμάτων που υπέστη ο ένας από τους εθελοντές που δέχθηκαν την επίθεση στην Πάρνηθα ενώ είχαν πάει για να μαζέψουν σκουπίδια αποτυπώνει η φωτογραφία που ανήρτησε στο Instagram ο αρχηγός της αποστολής.

«Με αυτή την απαράδεκτη αφορμή ας βρούμε τους συγκεκριμένους ενόχους και ας προστατεύσουμε τα βουνά μας και εκείνους που τα αγαπούν, όπως ο Γιώργος και ο Μιχάλης» γράφει στην ανάρτησή του ο αρχηγός της εθελοντικής αποστολής που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία.

insta-menidi

Αρχικά οι επτά νέοι ηλικίας περίπου 20-23 ετών που έκαναν την επίθεση ρώτησαν τα θύματα τους «τι ομάδα είσαι;» και «είσαι αναρχικός;» λέγοντας τους ότι είναι από το Μενίδι.

Όταν τους απάντησαν ότι είναι εθελοντές και δεν ασχολούνται με αυτά, οι επτά νέοι έφυγαν από το σημείο για να επιστρέψουν, όμως, 10 λεπτά αργότερα φωνάζοντας «κάναμε comeback» χτυπώντας τους αδιακρίτως με κλωτσιές και μπουνιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος από τους εθελοντές τραυματίστηκε στο πρόσωπο, υπέστη κάταγμα στη μύτη και δέχθηκε τρεις μαχαιρίες στην πλάτη ενώ ο 33χρονος εθελοντής τραυματίστηκε στο φρύδι και το κεφάλι.

H επίθεση

Οι δύο εθελοντές είχαν ανέβει το πρωί της Παρασκευής στην Πάρνηθα προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια δράση για τον καθαρισμό του βουνού από τα σκουπίδια και το βράδυ αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα υπαίθριο χώρο, κοντά στη θέση Κρύα Πηγή Φυλής.

Λίγο μετά τη 1 τη νύχτα, μια ομάδα περίπου οχτώ νεαρών, που έκαναν βόλτα στην περιοχή, τους επιτέθηκαν εντελώς απρόκλητα και στη συνέχεια ξεκίνησαν να τους χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές.

Οι φωτογραφίες του ενός εκ των θυμάτων της επίθεσης:

ethelontes
thyma