ΑΝΕΛ: Τρικυμία στην ΚΟ - Τέσσερις βουλευτές φέρονται να μην ψηφίζουν την εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης

Έντονους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό και του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, στους Ανεξάρτητους Έλληνες, προκαλεί η πρόταση για σκληρά μέτρα συνοδευτικά του δανείου που ζητά η ελληνική κυβέρνηση από τον ESM, επί της οποίας ζητά εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση από την βουλή.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τέσσερις βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαφοροποιήθηκαν στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ως προς την υποστήριξη των προτάσεων της κυβέρνησης προς τους δανειστές. Οι βουλευτές αυτοί φέρονται να είναι οι κ.κ. Ξουλίδου, Χαϊκάλης, Μαυραγάνης και Κάτανας.
Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ διεκόπη λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, καθώς ο Πρόεδρος του κόμματος και Υπουργός  Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε επειγόντος με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκ νέου, προκειμένου, κατά πληροφορίες, να ζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τις κυβερνητικές προτάσεις για να αποπειραθεί να καθησυχάσει την κοινοβουλευτική ομάδα. Η συνεδρίαση ξανάρχισε μετά τις 5.30 το απόγευμα, σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, χωρίς, όμως, να είναι σαφές ακόμη αν τελικά η ΚΟ των ΑΝΕΛ καταφέρει να κρατήσει ενιαία στάση κατά τη διάρκεια της κρίσιμης ψηφοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαφωνούν με τον ΦΠΑ στα νησιά και με τη μείωση των αμυντικών δαπανών. Εισερχόμενος στη Βουλή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ είπε ότι «δεν συνιστά εντολή ρήξης το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι παρένθεση θα συνεχίσει το έργο της».

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι «θα υπερψηφίσω την συμφωνία. Η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να αφήσω την χώρα να καταστραφεί».