«Παγωμάρα» στον ΣΥΡΙΖΑ

«Παγωμένες» οι πρώτες αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα, ενώ ήδη κυκλοφορούν φήμες περί παραίτησης του Π. Λαφαζάνη, ο οποίος σίγουρα δεν έχει υπογράψει την πρόταση. Ωστόσο, το περιβάλλον του διαψεύδει τις φήμες.

Από χθες διέρρευσε ότι ο Υπουργός ήταν αντίθετος με την ελληνική πρόταση – πακέτο μέτρων που ενέκρινε το κυβερνητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Λαφαζάνης εξέφρασε την άποψη ότι το συγκεκριμένο πακέτο δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα που οδήγησαν ως εδώ και δεν δίνει προοπτική διεξόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 η «Αριστερή Πλατφόρμα» συνεδρίαζε μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, σχολίασε σήμερα στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχουν και μέτρα που «δεν θα θέλαμε σαν ΣΥΡΙΖΑ» αλλά «είναι κομμάτι της συμφωνίας». Στα θετικά ανέφερε ότι θα ξεκινήσει διάλογος για την αναδιάρθρωση του χρέους τον Οκτώβριο και ότι «ανοίγει δρόμος να κυβερνήσουμε σε αναπτυξιακή κατεύθυνση».

Ο Υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής σημείωσε ότι «όλοι αντιλαμβάνονται κάτω απο ποιες συνθήκες γίνονται αυτές οι διαδικασίες και τις πιέσεις. Δεν είναι απλό να τα εξωραΐσουμε».

«Θα δούμε» ήταν η λακωνική απάντηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Λεουτσάκου.

«Υπάρχουν και μέτρα που είναι θετικά. Η εντολή που πήραμε δεν είναι ρήξης» σχολίασε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μπαλάφας.