Τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ολάντ - Ντράγκι - "Ανοιχτή γραμμή" με Μόσχα

Διεκόπη για λίγα λεπτά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου, όπως έγινε γνωστό, να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ωστόσο, η “Ναυτεμπορική” υποστηρίζει ότι το Γραφείο του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ αρνείται ότι το πρωί πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Ολάντ.

Νωρίτερα, πηγή της Προεδρίας της Δημοκρατίας είχε αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας αλλά και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο, σε διάλειμμα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Το τηλεφώνημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην ημέρα.

Νωρίτερα, την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συζήτηση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ως βάση συζήτησης την πρόταση Γιούνκερ.

Αλλες πληροφορίες του ΑΠΕ αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν στο να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χτεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση.

Η σύσκεψη, που διαρκεί ήδη τρεις ώρες, συνεχίζεται.