Φορτσάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα «εθισμένο στα ψέμματα»

«Η Ελλάδα κινδυνεύει από σοβαρά επεισόδια βίας εξαιτίας των ψεμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ» προειδοποίησε σε συνέντευξή του στην ιρλανδική έκδοση της Independent ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και νυν Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ένα κόμμα «εθισμένο στα ψέμματα» ο κ. Φορτσάκης επισήμανε ότι οι τράπεζες αποκλείεται να ανοίξουν την Τρίτη χωρίς συμφωνία με την Ευρώπη, γεγονός που πιθανόν να οξύνει τα πνεύματα σε μία χώρα όπου οι εντάσεις είναι ήδη υψηλές.

«Νιώθω ότι η χώρα μου βιώνει έναν πραγματικό εφιάλτη και δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν μία κυβέρνηση να πήρε τόσες λάθος αποφάσεις μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» επισήμανε ο Βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχασε μέσα σε πέντε μήνες σχεδόν όλους τους φίλους και συμμάχους της στην Ευρώπη.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΟΙΚ σχετικά με το άνοιγμα των τραπεζών την Τρίτη, ο κ.Φορτσάκης τόνισε στη συνέντευξή του ότι «φοβάμαι πως ο κ. Βαρουφάκης έχει χάσει και τα τελευταία ίχνη σοβαρότητας. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την οικονομία να αντιδράσει όπως θέλουμε. Έχει τις δικές της αντιδράσεις».

Ο Βουλευτής της ΝΔ απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς του κ. Βαρουφάκη ότι έχουν λάβει χώρα ιδιαίτερες συνομιλίες με τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι εθισμένη στα ψέματα και ότι έχει πει πολλές ανακρίβειες τους τελευταίους πέντε μήνες.