Σαπέν: «Δεν μπορούμε να έρθουμε σε συμφωνία με κάποιον που λέει "όχι"»

Να αφήσουμε τον ελληνικό λαό να εκφραστεί ελεύθερα στο δημοψήφισμα της Κυριακής ανέφερε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν στο κανάλι ITELE τονίζοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη περιμένει το αποτέλεσμα της Κυριακής.  «Είναι νορμάλ να αφήσουμε τον ελληνικό να εκφραστεί ελεύθερα στο δημοψήφισμα της Κυριακής» τόνισε ο κ. Σαπέν και ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση ενός «όχι» τότε «μπαίνουμε σε μία άγνωστη ζώνη», ενώ σε περίπτωση ενός «ναι» τότε «ξεκινάμε εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για μία νέα συμφωνία».

Πάντως, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως «μέχρι την τελευταία στιγμή ψάχναμε για λύση μέχρι που ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων λέγοντας “όχι”» και κατέστησε σαφές πως «δεν μπορούμε να έρθουμε σε συμφωνία με κάποιον που λέει “όχι”».

Ο κ. Σαπέν επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως η «έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν είναι επιθυμητή ούτε από τους μεν (σ.σ. ελληνική κυβέρνηση) ούτε και από τους δε (σ.σ. δανειστές)» και κατέληξε λέγοντας ότι «είμαστε δεσμευμένοι να αποφύγουμε μία καταστροφή για την Ελλάδα που θα έφερνε δυσκολίες σε όλη την Ευρώπη».