Λοβέρδος: παραδέχθηκε ελλείψεις, κατήγγειλε παρεμβάσεις

Σε καταγγελίες για κομματικές παρεμβάσεις στο χώρο των σχολείων και των καταλήψεων προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη συνεδρίαση του ΕΣΥΠ για τις επικείμενες αλλαγές στα δημοτικά σχολεία. Παραδέχθηκε ωστόσο ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό στα σχολεία.

«Υπάρχουν κενά κυρίως σε φιλολόγους στα σχολεία» ανέφερε. «Θα ανακοινώσουμε αύριο μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος χωρίς επιπλέον κονδύλια. Τα κενά όμως δεν πρέπει να αυξάνονται με καταλήψεις που γίνονται για μεγάλο διάστημα. Είπαμε ναι στις κινητοποιήσεις, έχουν δικαίωμα οι  εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά πρέπει  να πούμε ναι και στους νόμους». Επανέλαβε ότι όταν οι καταλήψεις θα ξεπερνούν τις 3 ημέρες, θα αναπληρώνονται οι διδακτικές ώρες σε αργίες και εκδρομές, όπως ορίζει ο νόμος.

Όσον αφορά τα ΑΕΙ, ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκινάει ο διάλογος για να ορίζουν τα ίδια τον αριθμό των εισακτέων και μετεγγραφομένων τους. Αναφέρθηκε επίσης σε υπό σχεδίαση νομοσχέδιο με το οποίο θα δίνεται στις διοικήσεις των ΑΕΙ η δυνατότητα να ορίζουν οι ίδιοι τον αριθμό των εισακτέων σε συμφωνία με την ΑΔΙΠ.