Βενιζέλος: Διαφθορά στην εξουσία, το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα

«Υπάρχει διαφθορά, οργανωμένη και μεγάλη, μακρά και διάχυτη που εδρεύει στην εξουσία, τη δημόσια διοίκηση και το Δημόσιο, αλλά και διαφθορά που εδρεύει στον ιδιωτικό τομέα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τελετή αγιασμού των νέων γραφείων του Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, στην οδό Ζαλοκώστα, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠαΣοΚ, χαρακτήρισε τον θεσμό του συντονιστή ως «έναν νέο, εξαιρετικά φιλόδοξο και θέλω να ελπίζω λειτουργικό και αποτελεσματικό θεσμό» που έδωσε διεθνώς «μια πρόσθετη διαβεβαίωση για την πίστη μας στην προσπάθεια κατά της διαφθοράς που συνιστά διεθνή υποχρέωση της χώρας, αλλά κυρίως μια δική μας συνταγματική και δημοκρατική υποχρέωση».

Χαρακτήρισε μεγάλη παρεξήγηση την πεποίθηση των Ελλήνων ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη διαφθορά και τόνισε: «Υπάρχουν χώρες που διαχειρίζονται τεράστιες οικονομικές προκλήσεις και που είναι βαθιά βυθισμένες στη διαφθορά. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι παράπλευροι θεσμοί της, πολύ συχνά αναδεικνύουν τεράστιες υποθέσεις διαφθοράς».

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=647444