Ο Π.Λαφαζάνης καλεί το λαό να απορρίψει τις προτάσεις των δανειστών

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης προσερχόμενος στη Βουλή, τάχτηκε εκ νέου υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, καλώντας τους πολίτες να απορρίψουν τις προτάσεις των δανειστών.

Ο κ.Λαφαζάνης ανέφερε πως «το “όχι” θα αποτελέσει μια καινούρια ελπίδα και προοπτική», ανοίγοντας «έναν καινούριο δρόμο για τον ελληνικό λαό και τη νεολαία” και τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα διαγραφή του χρέους προκειμένου να σταματήσει η “μνημονιακή κατεδάφιση και λεηλασία”.

Παράλληλα, με δήλωση του, που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (27/6), αναφέρει: “δεν γνωρίζω ποια είναι η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς όταν αυτή η δήλωση δημοσιευθεί. Το βέβαιον είναι ότι η Ελλάδα και ο λαός μας επί πέντε μήνες υφίσταται από τους “θεσμούς” (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ.) ένα αποικιακού τύπου στραγγαλισμό, παρόμοιο του οποίου δεν φαντάζομαι ότι έχει υποστεί μεταπολεμικά, τουλάχιστον, άλλη χώρα», δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πριν την ανακοίνωση της απόφασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Στόχος αυτού του στραγγαλισμού είναι η πλήρης οικονομική και κοινωνική εξουθένωση της πατρίδας μας και μαζί με αυτήν ο εξευτελισμός της Αριστεράς και των μεγάλων ιστορικών, αξιακών και αγωνιστικών της παραδόσεων. Η Ελλάδα, το έφεραν εκ νέου έτσι τα πράγματα ώστε να, βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και από τις επιλογές της να κρίνονται πολύ περισσότερα πράγματα, όπως το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης», ανέφερε ο κ.Λαφαζάνης.