Σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΤτΕ και ΕΚΤ

Σε εξέλιξη  είναι αυτή την ώρα τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΤτΕ και ΕΚΤ, με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών να βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία τους προκειμένου να υπάρξει σύσκεψη, μόλις ολοκληρωθεί η τηλεδιάσκεψη, μεταξύ των τραπεζιτών και του κ. Γ. Στουρνάρα. Στη διάρκεια αυτής της σύσκεψης πιθανότατα θα ληφθούν και οι κρίσιμες αποφάσεις.

Όπως ανέφεραν κοινοτικές πηγές δεν υπάρχει περίπτωση να παραταθεί το πρόγραμμα πέραν της 1ης Ιουλίου, όπως ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση. Είναι πρακτικά αδύνατο, καθώς η έγκριση του προγράμματος απαιτεί ψήφιση από τα ξένα Κοινοβούλια.

Η απόφαση θα ληφθεί στο ΔΣ στην τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ που θα γίνει αύριο, Κυριακή και εφόσον ο κ. Ντράγκι θα έχει ακούσει τις απόψεις των κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτου που έχουν μεταβεί γι αυτό το λόγο στη Φρανκφούρτη.

Να σημειώσουμε πως οι μέχρι τώρα πληροφορίες για απόσυρση της πρότασης των δανειστών δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή.

 

Την ίδια ώρα η Deutsche Bank σε έκτακτη έκθεση της σήμερα τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι πιθανόν να μην εγκρίνουν το αίτημα Τσίπρα για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ενώ η ΕΚΤ θα διατηρήσει τον ELA στα ίδια επίπεδα ή θα προχωρήσει επιθετικά σε “κούρεμα” στα collaterals.

Οι αναλυτές της επενδυτικής σημειώνουν ότι με το δημοψήφισμα τέθηκε και επισήμως το ερώτημα της “Παραμονής ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη”