Δηλώσεις «πίστης» στη συμφωνία...

Με ευχολόγια και χαρακτηριστική λακωνικότητα αναφέρθηκαν στην εξέλιξη των διαπραγματέυσεων με την ελληνική κυβενηση ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου νωρίτερα.

«Σήμερα το πρωί αρχίσαμε πάλι τις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα. Θα πρέπει να εργαστούμε συνεκτικά και στενά με πολύ στενές προτάσεις. Και το Κοινοβούλιο και η Κομισιόν, λόγω του θεσμικού τους ρόλου, πρέπει να κινούνται με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να κινηθούμε με ομοιογενή τρόπο. Θα σας πω την Τρίτη, όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα» είπε ο κ. Γιούνκερ.

«Ελπίζω να έχουμε επιτυχή κατάληξη στο ζήτημα της Ελλάδας και να υπάρξει συμφωνία. Είμαι ευγνώμων για την παρουσία του Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι για την Ελλάδα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε ένα θετικό συμπέρασμα. Ο κ. Γιούνκερ έκανε εξαιρετική δουλειά. Δεν είναι αδύνατο να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας – πιστωτών» εκτίμησε ο κ. Σουλτς.

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή που επικαλείται η DW, το Εurogroup, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει με καθυστέρηση στις 15.30 ώρα Ελλάδος, έχει ως απόλυτο στόχο την επίτευξη συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν δυσκολίες, ενώ τόνισε ότι το κείμενο των θεσμών δεν θα έχει χαρακτήρα τελεσίγραφου. Η ίδια πηγή υπογράμμιζε επίσης ότι όλα τώρα θα κριθούν στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ΜΝΙ, δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η απειλή ενός τελεσιγράφου για την Ελλάδα, ενώ σημειώνει ακόμα ότι αν σήμερα δεν υπάρξει συμφωνία, είναι πιθανό να συνεδριάσει το Eurogroup εκ νέου το Σάββατο.