Έξαρση ρατσισμού από τους Παππά- Παναγιώταρο στη Βουλή

Σε ρατσιστικό ντελίριο επιδόθηκε ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς κατά την τοποθέτησή του για το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Ο Χ.Παππάς έσκισε το νομοσχέδιο επιδεικτικά και είπε χαρακτηριστικά: «Γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας το λαθρονόμο σας, τον σκίζουμε» συμπληρώνοντας ότι ««αυτό το σπίτι έχει πατρίδα, έχει ιδιοκτήτη».

«Δεν θα το υποθηκεύσετε με συμφωνία με τους τοκογλύφους. Νοικοκύρης εδώ είναι ο ελληνικός λαός» πρόσθεσε ο Βουλευτής της ΧΑ ενώ απευθυνόμενος προς την Υπουργό κ. Χριστοδουλοπούλου της είπε: «Κυρία Τασία, πάρτε τους στο σπίτι σας, αν είστε τόσο ψυχοπονιάρα». Ο κ. Παππάς, βέβαια, μάλλον αγνοεί την γραπτή τοποθέτηση σε ΜΜΕ του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου, ο οποίος υποστήριξε ότι στην παρούσα φάση η Ελλάδα χρειάζεται να μείνει στο ευρώ των τοκογλύφων ακόμη και με σκληρούς όρους.

Η πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά στάση του κ. Παππά δεν έμεινε ασχολίαστη από τον προεδρεύοντα Ν.Κακλαμάνη ο οποίος του είπε ότι «νομοσχέδια, δημοκρατικά ψηφισμένα στη Βουλή, δεν σκίζονται».

Στο ίδιο ρατσιστικό κλίμα κινήθηκε λίγο αργότερα και η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ, Ηλία Παναγιώταρου ο οποίος εξαπέλυσε μια ακόμα επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι θυσιάζει το ελληνικό έθνος, ενώ είπε ότι «το DNA του αίματος υπερισχύει πάντα».

Σχετικά δε με την προκλητική ενέργεια του κ. Παππά, είπε ότι «εδώ ολόκληρος πρωθυπουργός έσκιζε τα μνημόνια δυο χρόνια, το σκίσιμο δυο χαρτιών σας πείραξε;».