Σκουρλέτης: Καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις επικουρικές και στις βασικές συντάξεις, εξέφρασε ο Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι “περικοπές δεν θα υπάρξουν ούτε σε κύριες ούτε σε επικουρικές συντάξεις” ενώ σε ό,τι αφορά τη μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα για την Ελλάδα υποστήριξε ότι “για το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής του ΔΝΤ, προφανώς η μη συμμετοχή του θα προέλθει μέσα από κάποια συμφωνία που θα του δίνει τη δυνατότητα αυτή, χωρίς να θεωρηθεί ότι δημιουργείται κάποιο πρόβλημα για την Ελλάδα. Θέλω να πω ότι είναι επιδίωξη μας η συμφωνία και θεωρώ ότι κάτι τέτοιο τελικά θα γίνει”.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση και τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας ο Υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι “σκοπός της κυβέρνησης είναι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πατρίδας μας και να επιτευχθεί μια κοινά αποδεκτή συμφωνία” και σημείωσε ότι “η ήρθε η ώρα που η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα πρέπει και αυτή να δείξει αν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών”.

Καταλήγοντας κατέστησε σαφές ότι ένα αδιέξοδο δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα μόνο στην μία πλευρά αλλά θα είναι συνολικό και εκτίμησε ότι θα πρυτανεύσει η λογική ώστε να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία.