Νέο «μέτωπο» Ζωής - Στουρνάρα λόγω ...Siemens

Νέο «μέτωπο» άνοιξε ανάμεσα στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την κλήση του δεύτερου να παρουσιαστεί την Δευτέρα για να καταθέσει στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση του σκανδάλου της Siemens.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι περιμένει κανονικά τον κ. Στουρνάρα, για τον οποίο ετοιμάζει, ήδη, τη σχετική επιστολή πρόσκλησης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας ως Υπουργός Οικονομικών είχε υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας. Η Πρόεδρος της Βουλής συμπλήρωσε στη δήλωσή της ότι «υπάρχουν συνέπειες αν δεν έρθει» (σ.σ. ο κ. Στουρνάρας).

Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με πηγές της κεντρικής τράπεζας,  «ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Στουρνάρας, σέβεται τους Έλληνες βουλευτές, και άλλωστε τα δυο χρόνια που ήταν Υπουργός είχε ανταποκριθεί και πάντοτε τους ενημέρωνε. Όχι μόνο στη Βουλή άλλα και κατ  ιδίαν, παρά τη δυσκολία της συγκυρίας και ουδέποτε επιφύλασσε εκπλήξεις για την οικονομική συγκυρία».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου φέρεται να έχει κληθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens. Παρά τα δημοσιεύματα αυτά, δεν έχει λάβει πρόσκληση. Ακόμα όμως και αν λάβει, την ερχόμενη Δευτέρα δεν είναι δυνατόν να προσέλθει στη Βουλή, διότι οι βασικοί πυλώνες του οικονομικού μας συστήματος πρέπει να είναι σε επιφυλακή.

Σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο Διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρας, ο οποίος  πρέπει να βρίσκεται στο πόστο του τις μέρες αυτές. Και να είναι  απερίσπαστος στο έργο του. Όταν όλα θα έχουν τελειώσει με το καλό, και θα έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια διάσωσης της χώρας, θα υπάρξει χρόνος για την ενημέρωση της επιτροπής θεσμών της Βουλής και τότε με μεγάλη χαρά ο διοικητής θα ανταποκριθεί».