Λαπαβίτσας: Δεν θα υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία τη Δευτέρα

Δεν θα υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων κατά την την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, υποστήριξε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.

Ο κ. Λαπαβίτσας εκτίμησε ότι «μπορεί να υπάρξει μια πολιτική κατάληξη που θα ανοίξει το δρόμο για τη συμφωνία που επιδιώκουμε» και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει πραγματική άρση της λιτότητας και να μην υπάρχει πίεση για μέτρα και φόρους». Ερωτηθείς για το αν θα ψηφίσει τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή ο κ. Λαπαβίτσας ανέφερε πως “περιμένω να δω τις λεπτομέρειες και αναλόγως θα πράξω”.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1” ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν σενάρια τρόμου και τόνισε πως υπάρχουν και άλλες επιλογές. «Εάν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις θα τις αντιμετωπίσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαπαβίτσας και συμπλήρωσε ότι αν η κυβέρνηση αναγκαστεί να πάει σε ρήξη με τους δανειστές λόγω της στάσης που κρατούν είναι αναγκαίο να υπάρξει εθνική συσπείρωση.

Αν και αναγνώρισε ο κ. Λαπαβίτσας πως η μετάβαση θα είναι μια δύσκολη διαδικασία, ωστόσο σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει ζήσει και άλλες δύσκολες στιγμές στο παρελθόν» και πρόσθεσε πως οι τράπεζες είναι αποτυχημένες ενώ ακόμα και σε ένα ενδεχόμενο ρήξης οι καταθέσεις είναι εγγυημένες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων αλλά αναδιάρθρωση των χρεών και πρόσθεσε ότι εάν γίνει αλλαγή στη δραχμή θα υπάρξει θέμα ισοτιμία και θα διαμορφωθεί σε άλλα σημεία από την αρχική. Καταλήγοντας κατέστησε σαφές πως εάν επιστρέψουμε στο ένα προς ένα θα έχουμε μια διολίσθηση της ισοτιμίας.