Bloomberg: Βαδίζουμε προς ένα Grexit, δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ

Στην εκτίμηση ότι βαδίζουμε προς ένα Grexit έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, προέβη ο Επικεφάλης του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλούμ, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg. Ερωτηθείς από το Bloomberg εάν θα μπορούσε να φανταστεί να εκδιώκεται η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, ο Πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε ότι «έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, πηγαίνουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Χθες το βράδυ, πάντως, κατά την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση του Eurogroup και από το κτίριο όπου διεξήχθη η συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως «αυτό που χρειαζόμαστε είναι αξιόπιστα μέτρα που καλύπτουν τα δημοσιονομικά κενά που βρίσκονται ακόμα στις συζητήσεις και αξιόπιστα μέτρα για να επαναφέρουν την οικονομία στη σωστή θέση. Αυτά τα μέτρα δεν είναι δημοφιλή. Δεν είναι εύκολο να τα πάρεις και η μεγάλη ερώτηση είναι εάν η ελληνική κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να τα πάρει γιατί είναι αναπόφευκτα και αναγκαία για την Ελλάδα».

Σημείωσε μάλιστα πως «εάν δεν είναι προετοιμασμένη η κυβέρνηση να το κάνει αυτό τότε παίρνει ένα πολύ, πολύ μεγάλο ρίσκο για το μέλλον της Ελλάδας» ενώ εξέφρασε την ελπίδα τις επόμενες ημέρες η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ανάλογες προτάσεις.