Λιού σε Τσίπρα: Άμεσα συμβιβασμός αλλιώς μεγάλες δυσκολίες για την Ελλάδα και οι αβεβαιότητες για την παγκόσμια οικονομία

«Κάντε μια σοβαρή κίνηση» για να υπάρξει συμβιβασμός με τους πιστωτές παρότρυνε τον Αλέξη Τσίπρα ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν αργά το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με πηγές από το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, ο Τζακ Λιού προειδοποίησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι σε αντίθετη περίπτωση (σ.σ. που δεν υπάρξει συμφωνία) θα υπάρξουν «άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και μεγάλες αβεβαιότητες για την παγκόσμια οικονομία» ασκώντας πιέσεις για λήξη της «εκκρεμότητας» αυτής το γρηγορότερο δυνατό.

Από ελληνικής πλευράς, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Είχε προηγηθεί νέα αναφορά στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης μεταξύ δανειστών και Αθήνας  από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ο οποίος επαναδιατύπωσε με σθένος την ελπίδα του ότι η κατάσταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της μπορεί να επιλυθεί προτού επιφέρει σημαντικές, αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία καθώς εντείνεται η ανησυχία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού σχετικά με την έκβαση της διαπραγμάτευσης.

 Ο Τζος Έρνεστ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες συνομιλίες θα πρέπει να ενδιαφέρονται να ξαναστηθεί η Ελλάδα σε ισχυρές οικονομικές βάσεις κατά τρόπο που να μην διασαλεύονται οι χρηματοπιστωτικές αγορές.