Βρετανία: Έστειλε σωσία του για εξέταση DNA σε καρπό εξωσυζυγικής σχέσης

Απίστευτη είναι η «λύση» που βρήκε ένας νεαρός Βρετανός προκειμένου να αποφύγει το σκάνδαλο αλλά και την ανάληψη ευθυνών για μια εξωσυζυγική σχέση.  Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2012, όταν ο Τόμας Κένι από το Μπέρμινγχαμ, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, πληροφορήθηκε ότι η κοπέλα με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση είναι έγκυος.

Της ζήτησε να κάνει έκτρωση, επειδή ο ίδιος ήταν παντρεμένος κι είχε ήδη αποκτήσει δυο αγόρια από τη σχέση του με τη γυναίκα του, αλλά εκείνη αρνήθηκε.  Το παιδί -ένας ακόμη γιος- ήρθε στο κόσμο στις αρχές του 2013 και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς η κοπέλα αιτήθηκε από τον Κένι να κάνει εξέταση DNA προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτός ήταν όντως ο πατέρας του παιδιού της.

Αντιμέτωπος με την πιθανότητα να μαθευτεί η αλήθεια και να μείνει έκθετος απέναντι στην νόμιμη οικογένειά του, αλλά ενώπιον και του προφανούς ενδεχομένου η νεαρή γυναίκα να ζητήσει διατροφή,  ο Τόμας Κένι κατέληξε σε ένα διαβολικό σχέδιο: Βρήκε έναν σωσία του και τον έστειλε να κάνει αυτός την εξέταση DNA για το παιδί που γέννησε η ερωμένη του, η οποία φυσικά έδειξε ότι το παιδί δεν είναι δικό του, δηλαδή του Κένι τον οποίο και υποδυόταν ο σωσίας.

Ο 25χρονος Κένι παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι σχεδίασε όλη αυτήν την ιστορία για να αποποιηθεί της πατρότητας. Αυτό που δεν ξεκαθαρίστηκε στο δικαστήριο είναι το κατά πόσο η απόφαση να σταλεί ο σωσίας του Κένι στην κλινική ήταν του 25χρονου ή αν ο σωσίας του προθυμοποιήθηκε εθελοντικά να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον Κένι.

Το δικαστήριο πάντως καταδίκασε τον νεαρό Κένι σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 2.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα η όλη ιστορία έγινε δημόσια (για την ακρίβεια παραέγινε δια μέσου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) και τελικά έγινε ό,τι ο 25χρονος προσπάθησε ν’ αποφύγει εξαρχής.

«Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος σε ηθικό επίπεδο όταν κάνει τα πάντα για να αποποιηθεί την πατρότητα για οικονομικούς λόγους;», ήταν το σχόλιο του δικαστή Φίλιπ Πάρκερ, χαρακτηρίζοντας τον ως «έναν στυγνό εκμεταλλευτή, έναν άνθρωπο που χειραγωγεί τους ανθρώπους ανάλογα με το συμφέρον του».