FT: Οι Ευρωπαίοι συζητούν την διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου για την Ελλάδα

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα, πιθανότατα την Κυριακή, εφόσον δεν υπάρξει αποτέλεσμα στο Eurogroup της Πέμπτης συζητούν οι Ευρωπαίοι, όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής των Financial Times Peter Spigel.

Ο κ. Spiegel στο ρεπορτάζ του επικαλείται δύο ανώτατους αξιωματούχους της Ευρωζώνης που υποστηρίζουν ότι το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε τη Δευτέρα, αν και συναντά σθεναρή αντίσταση από εκείνους που υποστηρίζουν πως εφόσον δεν σημειωθεί πρόοδος στη σύνοδο του Eurogroup, τότε δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγκλησης της Συνόδου. «Αν δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουν οι Υπουργοί Οικονομικών, τότε δεν θα έχουν τίποτα να συζητήσουν ούτε οι ηγέτες» λέει πηγή από τους θεσμούς στον δημοσιογράφο.

Επιπλέον το ρεπορτάζ επισημαίνει τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην γερμανική εφημερίδα Bild, πως δεν πρόκειται να καταθέσει νέο σχέδιο προτάσεων στο Eurogroup της Πέμπτης και τονίζει πως ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που συγκαλεί τις Συνόδους Κορυφής, διαψεύδει πως υπάρχει απόφαση για περαιτέρω κινήσεις.

ft-ena-pic