Γεννηματά: « Η χώρα ζει κρίσιμη στιγμές, ελπίζω να μην γίνουν δραματικές»

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο ανέφερε ότι «δεν είναι Ζαν ντ΄ Αρκ να ακούει φωνές» εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις της Κυριακής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας έχει εντολή από τον ελληνικό λαό και πρέπει να την τιμήσει και πρόσθεσε ότι «την Κυριακή φάνηκαν τα ψέμματα και οι μύθοι του χαμένου πενταμήνου, φάνηκε ποσό κούφιες ήταν οι δημαγωγίες βλάπτοντας τη χώρα». Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε, τον Πρωθυπουργό ότι μένει τώρα με το αγαπημένο επιχείρημά του που είναι η απειλή της αυτοκτονίας της χώρας, λέγοντας ότι «θα έχει και παράπλευρες επιπτώσεις στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη». «Αυτό το επιχείρημα δεν θα έχει αποτέλεσμα», τόνισε ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «ελπίζω η διαπραγμάτευση να συνεχίζεται, ελπίζω ότι ο κ. Τσίπρας να έχει κάτι στο μυαλό του».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά η οποία έκανε λόγο για κρίσιμες στιγμές που ζει η χώρα προσθέτοντας «ελπίζω να μη γίνουν δραματικές». «Ο Πρωθυπουργός πρέπει να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή σε Ε.Ε. και Ευρωζώνη» τόνισε η νέα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση ξεπερνά τα όρια ενός Πρωθυπουργού ή μίας κυβέρνησης. Επίσης τόνισε ότι από το 2012 το ΠΑΣΟΚ προτείνει το σχηματισμό ομάδας διαπραγμάτευσης και πιστεύει πως ακόμα και τώρα την ύστατη ώρα θα πρέπει να σχηματιστεί ένα εθνικό πλαίσιο για την τελική διαπραγμάτευση, για το καλό κάθε Έλληνα.