Νέα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά

Νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξελέγη η Φώφη Γεννηματά, με 17.035 ψήφους που έχουν καταμετρηθεί σε 202 τμήματα έναντι 311.

Ήδη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε μαζί της και τη συνεχάρη για την εκλογική νίκη της. Επικοινώνησε επίσης με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τους συνεχάρη για το υψηλό επίπεδο του αγώνα που έδωσαν.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αύριο στις 12.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τη Φώφη Γεννηματά, παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
APOTELE

Οι κάλπες που στήθηκαν σε 311 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, έκλεισαν με μισή ώρα παράταση και συγκεκριμένα στις 7.30 το απόγευμα, λόγω της «σημαντικής προσέλευσης» των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ. Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει ικανοποιητική την προσέλευση, με τον αριθμό της συμμετοχής να υπολογίζεται περίπου στα 50.000 με 55.000 άτομα, αρκετά περισσότερων από όσους ψήφισαν για το Συνέδριο.

Όπως δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, «η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καλείται να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου μας, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ συντεταγμένο αναλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου σχήματος, που προτείνει εναλλακτική λύση εξουσίας και καλύπτει όλο το εύρος, όχι μόνο της σοσιαλδημοκρατικής κεντροαριστεράς, αλλά του λεγόμενου προοδευτικού κέντρου. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη πραγματικά από προοπτική συγκεκριμένη και χειροπιαστή».

Η ανακήρυξη των τριών υποψηφιοτήτων έγινε στη διάρκεια του 10ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε 670 υπογραφές συνέδρων για την υποψηφιότητα της, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 317 και ο Ανδρέας Λοβέρδος 300 υπογραφές.